Св. Валентин – обичай себе си! | БЕЗПЛАТЕН РЕСУРС

Денят на влюбените наближава и по този повод искам да споделя с вас нов ресурс. С негова помощ можете да го направите специален и за децата.
Всяка година правим валентинки и ги подаряваме на някого, за да изразим любовта си.

А защо през тази година да не насочим посланията към себе си?

Утвържденията са силен психологически инструмент, с чиято помощ можем да развием увереност.

За да се възползвате от ресурса ще са ви необходими:

  • Принтер – черно-бял или цветен
  • Ножица
  • Лепило
  • Флумастери

Дейности:

Първо изтеглете ресурса и го разпечатайте. След това изрежете варианта със сърцата. Имате избор между черно-бял или цветен. Ако детето ви, или вие самите, обичате да оцветявате, препоръчвам черно-белия вариант.

След като приключите с първата част и сърцата са цветни, ще е необходимо да се захванете с ножицата. Подканете детето да изреже всички сърца и да помисли за послания. Ако използвате ресурса, като инструмент за самоувереност, нека насочи посланията към себе си. Ако е към някой любим човек, нека помисли за него. На всяко едно от сърцата се записва по едно послание, след което сърцето трябва да се прегъне на две.

Сгънете избрания от вас шаблон наполовина, така че посланието да е отпред. Залепете сърцата в предната част на картичката. Може да украсите с флумастери по начин, по който на вас би ви харесал.

От вътрешния край на картичката напишете обещание към себе си, ако картичката е за вас. Или писмо към човека, на когото ще я подарите.