Емоционална интелигетност за деца над 7 години!

ЕМО КАРТИ - ВСИЧКИ ЧУВСТВА

Искаш ли детето ти да...

ЕМО КАРТИ Е НАСТОЛНА ИГРА

ПЪРВАТА ПО РОДА СИ БЪЛГАРСКА НАСТОЛНА ИГРА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕТНОСТ. 

Интересна

Основата на играта е да инициира разговори за емоции и чувства между участниците. Чрез илюстрациите, децата ги разпознават и заучават, а чрез въпросите се учат да ги изразяват и споделят. Игровият модел на комуникация премахва бариерите, а състезателният елемент прави играта вълнуващо преживяване. Това е игра за учене и запознаване с емоциите по забавен и вълнуващ начин.

Вълнуваща

Комплектът съдържа 106 карти: 72 карти с уникални въпроси, обхващащи всички чувства. 16 Екшън карти с действия, които превръщат играта във вълнуващо приключение. 12 Специални карти със суперсили, за да изненадате опонентите си. 6 карти, които ще ви помогнат да избегнете неудобни въпроси.

Полезна

Това е игра, чрез която децата не само ще се запознаят с емоциите, а инструмент, който ще им помогне да израстнат емоционално. Емо карти насърчават истинско взаимодействие между децата и техните родители или специалистите, работещи с тях. Разговаряйте с децата за техните емоции, разберете техните мисли и чувства и ги подкрепете в труден момент.

Поръчай сега и вземи подарък

С покупката на Емо карти, получавате ексклузивен достъп до дигиталния свят на Емо и Ема. Това е постоянно обновяваща се библиотека с цветни, интересни и пълни със съдържание  работни листове, които стимулират емоционалното и социалното развитие на вашето дете. 

 

Те са чудесен начин да ангажирате децата в полезни занимания, както през почивните дни, така и в малки групи или в училищна среда. 

 

Сканирайте QR кода от инструкциите в комплекта и вземете тематични работни листове.
 
Библиотеката се допълва постоянно!
 

ЗАВЛАДЯВАЩ ДИЗАЙН и ЯРКИ ЦВЕТОВЕ

Емо карти са подходящи за носене навсякъде! Те са в красива и здрава кутия от мукава с атрактивен дизайн, което ги прави чудесен подарък или компактен спътник за вашите пътувания и забавления. 

ИГРА, КОЯТО...

Развива емоционална интелигетност

Вашето дете ще разпознава различни емоции чрез илюстрации и ситуации, ще отговаря на въпросите в картите и ще слуша отговорите на другите участници. По този начин ще формира ключово умение - да говори свободно за чувстава си.

Изгражда и укрепва връзката между участниците

Емо карти прави трудните разговори да изглеждат лесни. Един от най-добрите начини да почувстваме някого близък, е да се запонзаем с неговите страхове, болки, притеснения, тревоги или пък нещата, които го правят щастлив. Играта Емо карти е мост между участниците.

Подкрепя родителите и семействата

Най-трудно е да провокираме детето да говори за своите чувства, преживявания и емоции, а това е суперсилата на Емо и Ема. Веднъж започне ли разговорът, остава само да сме там и да слушаме. В комплекта са включени специални насоки за възрастни, които ще ви помогнат да подкрепите детето.

Помага на специалистите

Играта е изключително полезна в практиката на психолози, логопеди, учители и други професии, които работят с деца. С помощта на Емо карти много бързо ще изградите доверителни отношения и ще опознаете емоционалния свят на детето.

Съчетава полезното с приятното

В играта с включени специални карти, които правят преживяването вълнуващо и интересно. Това не е игра, в която участниците просто отговарят на въпроси, а цяло състезание, в което има победеител. Играчите изграждат стратегия, мислят и се състезават – кой ще се освободи от всички карти пръв и ще победи.

случвало ли ви се е?

ОТ АВТОРИТЕ

Убедени сме, че развитието на емоционална интелигентност е от съществено значение за личностното и социалното израстване на децата. Това е инвестиция, която има въздействие върху щастието и успеха в живота. Да споделиш чувствата си и да разбереш, че не си сам e ценно. Вярваме, че Емо карти е вълнуващо приключение, което насърчава открити разговори, споделяне и подкрепа между участниците. 

Илия Сталев е психолог с бакалавърска и магистърска степен. Има десетгодишен професионален опит в работата с деца и семейства. Неговата експертиза включва терапевтична и консултативна работа, както и работа в училищна среда.

 

Антония Стойкова е учител с българска и английска филология, магистър по предучилищна и начална училищна педагогика и специализира в областта на логопедията. Има опит като педагог с деца от различни възрастови групи.

КАКВО КАЗВАТ ХОРАТА

Запознайте се с мнението на родители и специалисти, които вече използват Емо карти!

 

ВИДЕО РЕВЮ ОТ детски настолни игри

Карти за емоциите

ВЛЕЗ В СВЕТА НА ЕМОЦИИТЕ

  • Чисто нов подход, който учи децата да изразяват емоциите си по лесен и забавен начин.
  • Игровият модел премахва всички бариери и превръща трудните разговори в лесни и приятни. ​
  • Предизвиква емоционален обмен, а това прави всяка връка по-здрава.
  • Емо карти подкрепя децата и им дава инструменти за справяне с емoциите. ​
Емо карти

ЧЕСТО ЗАДАВНИ ВЪПРОСИ

Всеки от играчите започва играта със 6 карти в ръката, останалите карти се оставят на масата и най-горната се обръща, така че да е видима. Целта на играта е играчите да се освобождават от картите, като ги съвпадат по цвят, номер или тип карта. На всяка карта има въпрос. Когато играча се освободи от дадена карта, то следващият играч трябва да отговори на въпроса преди да изиграе хода си. 

Играта не просто запознава децата с емоциите, а предизвиква емоционален обмен между участниците, който им помага да надградят знанията си и да изградят нови умения.  Въпросите в Емо карти насърчават играчите да разкрият своите мисли и чувства, за които трудно биха говорили в обикновен разговор. Отговорите на децата ще ви помогнат да разберете от какво се страхуват, какво ги притеснява или радва и какви чувства изпитват в различни рутинни ситуации от ежедневието. Емо карти е мост между света на възрастните и децата. Когато децата отговарят на въпросите, вие ще получавате информация, а когато вие отговаряте, ще им отправяте послание – „Не си сам в чувствата си, има начин да се справиш!“. 

Да, има няколко карти, които позволяват на участника да зададе въпрос по избор, това дава възможност да изберете специална тема, която считате за интересна. 

Играта е подходяща за деца над 7-годишна възраст и може да се играе от минимум двама до максимум шест човека едновременно. Емо карти са мощен инструмент в ръцете на родители, учители и специалисти, работещи с деца.

Комплектът съдържа 106 карти. Подробни инструкции за игра, както и специални насоки за възрастни, които ще играят с децата. 

Да, в комплекта са включени специални насоки за възрастни, които ще ви насочат как да окажете подкрепа на детето и на какво да обърнете внимание. 

Да! Текстът на картите е изписан с шрифт Adys, който е лесночетим и специално разработен да улесни хората с дислексия.