Комикс COVID19 | БЕЗПЛАТНО

Чуди ли сте се някога как да обясните на детето какво е Корона вирус. Защо е важно да си мият ръцете или да спазват дистанция? Сигурен съм, че ако отговора не е категорично – ДА, то поне би ви било полезно да имате нещо под ръка, което да помогне.

 

ТОЗИ КОМИКС Е ЗА ТОВА!

Ситуацията с коронавирус предизвиква букет от емоции във всеки един от нас и децата не правят изключение. Дори и да не разбират какво се случва – чуват разговорите, виждат поведението ни и усещат напрежението.

Тази кратка книжка ще бъде в помощ на най-малките, както и на техните родители. Всъщност това е комикс и има амбициозната цел да предостави информация на децата по разбираем начин, както и да бъде инструмент за възрастните при разговор с тях относно COVID19 и емоциите предизвикани от появата му.

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?

Комиксът е най-подходящ за възрастовата група на начален етап на образование,а именно 6-10 години. Това обаче не бива да бъде рамка, защото и детското развитие няма точна рамка, всички деца са различни. Сами преценете, дали би бил подходящ и за вашето дете.

 

КАКВО ДА НАПРАВЯ

Комикса се разпространява напълно безплатно за лична употреба и с образователна цел. Тоест вие сте свободни да го изтеглите, разпечатате и да работите с него, така както намерите за добре. Разбира се не е позволено да го продавате или да извършвате каквато и да е търговска дейност с него.

Препоръчвам ви да разпечатате цветен вариант на файла. Така децата ще могат да взаимодействат с комикса, като рисуват и пишат по него. Най-добрият начин за учене е чрез действие.